Recepten

Paling in ’t groen

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 kg paling
  • 2 uien
  • 200 gram peterselie
  • 1 glas witte wijn
  • Palingkruid
  • Citroenkruid
  • Peper, zout, laurier

Zo maakt u paling in ’t groen:

  1. Zet de paling op het vuur met 1/3 wijn en 2/3 water. Voeg peper, zout en laurier toe.
  2. Meng de peterselie, uien, het palingkruid en het citroenkruid samen met wat vocht van de paling en maal het fijn met een keukenrobot.
  3. Voeg de fijngemalen kruiden bij de paling als de paling bijna gaar is.
  4. Laat alles samen gaar worden en laat de saus binden. Breng verder op smaak met zout, peper.

Paling provençale

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 kg paling
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 250 gram champignons
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 soeplepels tomatenpuree
  • 2 uien
  • 200 gram gepelde garnalen
  • 2 dl room
  • 3 teentjes look
  • 1 visbouillonblokje
  • Peper, zout, laurier, peterselie

Zo maakt u paling provençale:

  1. Stoof de paling gaar in een mengsel van 1/3 wijn en 2/3 water en voeg zout, peper en een visbouillonblokje toe.
  2. Snijdt de paprika’s, de champignons en uien en voeg wat vocht van de paling toe.
  3. Voeg vervolgens de tomatenpuree, gepelde tomaten, look, laurier toe bij de groenten.
  4. Laat de groentensaus koken, breng het indien nodig nog wat verder op smaak, laat de saus wat inkoken en voeg de room toe.
  5. Meng de saus en de paling.
  6. Dien de paling met saus op op een bord met de gepelde garnalen en garneer met de fijngehakte peterselie.