Recepten
Paling in ’t groen
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 kg paling
- 2 uien
- 200 gram peterselie
- 1 glas witte wijn
- Palingkruid
- Citroenkruid
- Peper, zout, laurier
Zo maakt u paling in ’t groen:
- Zet de paling op het vuur met 1/3 wijn en 2/3 water. Voeg peper, zout en laurier toe.
- Meng de peterselie, uien, het palingkruid en het citroenkruid samen met wat vocht van de paling en maal het fijn met een keukenrobot.
- Voeg de fijngemalen kruiden bij de paling als de paling bijna gaar is.
- Laat alles samen gaar worden en laat de saus binden. Breng verder op smaak met zout, peper.
Paling provençale
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 kg paling
- 1 rode en 1 groene paprika
- 250 gram champignons
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 soeplepels tomatenpuree
- 2 uien
- 200 gram gepelde garnalen
- 2 dl room
- 3 teentjes look
- 1 visbouillonblokje
- Peper, zout, laurier, peterselie
Zo maakt u paling provençale:
- Stoof de paling gaar in een mengsel van 1/3 wijn en 2/3 water en voeg zout, peper en een visbouillonblokje toe.
- Snijdt de paprika’s, de champignons en uien en voeg wat vocht van de paling toe.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree, gepelde tomaten, look, laurier toe bij de groenten.
- Laat de groentensaus koken, breng het indien nodig nog wat verder op smaak, laat de saus wat inkoken en voeg de room toe.
- Meng de saus en de paling.
- Dien de paling met saus op op een bord met de gepelde garnalen en garneer met de fijngehakte peterselie.